Aardappelbootjes (met ham kaas aardappel)

Aardappelbootjes (met ham kaas aardappel)

Smulweb imageSmulweb

Aardappelbootjes met ham en kaas uit de oven. Krokante buitenkant en zacht van binnen. Met kleine stukjes ham, kruim van de aardappelen en geraspte kaas erop. Zet ze nog eens 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelbootjes (met ham kaas aardappel) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de aardappelen schoon en droog ze af. Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat.
  2. Leg de aardappelen 60-75 minuten in de oven tot ze zacht vanbinnen zijn en krokant aan de buitenkant. Haal ze uit de oven.
  3. Snijd de aardappelen doormidden en schep het zachte binnenste er met een lepel uit. Doe dat 'kruim' in een kom en zorg dat de schil van de aardappel heel blijft!
  4. Prak het 'kruim' met een vork. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet de uitgeholde aardappelbootjes op de bakplaat en vul ze met de kleine stukjes ham. Schep het kruim erop.
  6. Strooi er de geraspte kaas overheen (mag best veel, kies zelf maar). Zet ze dan nog eens 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas