Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelbootjes (met ham kaas aardappel) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de aardappelen schoon en droog ze af. Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat.
- Leg de aardappelen 60-75 minuten in de oven tot ze zacht vanbinnen zijn en krokant aan de buitenkant. Haal ze uit de oven.
- Snijd de aardappelen doormidden en schep het zachte binnenste er met een lepel uit. Doe dat 'kruim' in een kom en zorg dat de schil van de aardappel heel blijft!
- Prak het 'kruim' met een vork. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de uitgeholde aardappelbootjes op de bakplaat en vul ze met de kleine stukjes ham. Schep het kruim erop.
- Strooi er de geraspte kaas overheen (mag best veel, kies zelf maar). Zet ze dan nog eens 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.