Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip in citroensaus op tafel.
- Hak de gember fijn en snijd de kipfilet in plakjes. Maak een marinade van de gember, 3 tl sherry, 1/2 tl zout, 1 tl bloem, 1/2 tl suiker en 1 tl sojasaus. Leg de kip hier 30 minuten in.
- Maak een sausje van het citroensap, 1/2 el azijn, 1 tl sherry, 1 1/2 dl kippenbouillon, 1 1/2 tl suiker, zout en peper.
- Klop het ei los, haal de kip door het ei en daarna door de bloem. Verhit op hoog vuur de 4 dl olie in de wok. Schroei de kip dicht tot ze verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en laat uitlekken.
- Verhit de olie opnieuw en frituur de kip tot goudbruin. Haal ze uit de olie en laat uitlekken.
- Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verwarm de saus in de wok en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
- Bind de saus met zoveel van het bindpapje tot een gebonden saus en roer er 1 tl sesamolie door. Doe de kip in de saus en verwarm die door en door.