Kip in citroensaus

Kip in citroensaus

Smulweb imageSmulweb

Maak een Chinese delicatesse als diner met deze gebonden kip in citroensaus. Laat de kip 30 minuten marineren in gember en sherry en fris daarna de smaak op met kippenbouillon en azijn. Geschikt voor wok of friteuse.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip in citroensaus op tafel.

  1. Hak de gember fijn en snijd de kipfilet in plakjes. Maak een marinade van de gember, 3 tl sherry, 1/2 tl zout, 1 tl bloem, 1/2 tl suiker en 1 tl sojasaus. Leg de kip hier 30 minuten in.
  2. Maak een sausje van het citroensap, 1/2 el azijn, 1 tl sherry, 1 1/2 dl kippenbouillon, 1 1/2 tl suiker, zout en peper.
  3. Klop het ei los, haal de kip door het ei en daarna door de bloem. Verhit op hoog vuur de 4 dl olie in de wok. Schroei de kip dicht tot ze verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en laat uitlekken.
  4. Verhit de olie opnieuw en frituur de kip tot goudbruin. Haal ze uit de olie en laat uitlekken.
  5. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verwarm de saus in de wok en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
  6. Bind de saus met zoveel van het bindpapje tot een gebonden saus en roer er 1 tl sesamolie door. Doe de kip in de saus en verwarm die door en door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte