Banku (maisballetjes)

Banku (maisballetjes)

Smulweb imageSmulweb

Probeer dit Ghanese gerecht: Banku, gemaakt van maïsmeeldeeg en koud water. Ga volgens de instructie, het deeg 'gisten' en koken tot het smeuïg en dik is. Maak balletjes ter grootte van tennisballen en dien ze heet of koud op.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Maismeel voor polenta
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Banku (maisballetjes) op tafel.

  1. Laat het maïsmeeldeeg vijf dagen gisten. Vermeng het vervolgens met zout en koud water tot een dunne pap.
  2. Breng 1/2 liter water aan de kook. Voeg langzaam en onder voortdurend roeren de maïspap toe en laat deze zachtjes koken tot de pap dikker is geworden. Voeg af en toe wat water toe, zodat de pap smeuïg blijft. Blijf 20 minuten roeren.
  3. Neem de pan van het fornuis en laat de pap afkoelen tot deeg.
  4. Vorm hiervan balletjes ter grootte van tennisballen en dien deze heet of koud op.
eet smakelijk