Melanzane ripiene al forno

Melanzane ripiene al forno

Smulweb imageSmulweb

De knapperige aubergine met een overheerlijke vulling van spinazie, pijnboompitten en spekjes, overgoten met rijkelijk Parmezaanse kaas. Dit Italiaanse gerecht is een traktatie voor de smaakpapillen. Serveer met pasta of stokbrood en geniet van deze smaaksensatie!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Melanzane ripiene al forno op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een paar sneetjes in het vruchtvlees. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de auberginehelften ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de aubergines iets afkoelen en schep het vruchtvlees er voorzichtig met een lepel uit. Zorg ervoor dat de schil heel blijft. Hak het vruchtvlees in stukjes en bak het samen met de spekjes in een pan met een scheut olijfolie.
  4. Bak de spinazie vervolgens ongeveer 3 minuten totdat deze geslonken is. Roer de pijnboompitten en de polpabella erdoor en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de auberginehelften.
  5. Leg de gevulde aubergines weer terug op de bakplaat, strooi er rijkelijk Parmezaanse kaas overheen en bak het geheel nog eens ongeveer 10 minuten tot alles gaar en goudbruin is. Laat de aubergines als ze klaar zijn een paar minuten afkoelen voordat ze geserveerd worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Kruiden