- 7 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittig gehakt in vorm van bal of worst op tafel.
- Rooster komijn en korianderzaden in een droog pannetje tot ze beginnen te ruiken.
- Maal komijnzaden, korianderzaden, kruidnagels en zwarte peperkorrels in een vijzel of in een koffiemolen.
- Fruit rode peper en knoflook in iets olie tot zacht en laat afkoelen.
- Meng met je handen alle ingrediënten door het gehakt totdat het plakkerig wordt. Dit helpt om het te binden tijdens de bereiding en te voorkomen dat het uit elkaar valt.
- Laat het gehaktmengsel nu ten minste 6 uur staan (24 uur is nog beter).
- Maak een klein balletje van het gehaktmengsel en bak het tot gaar om te proeven of het op smaak is. Breng het anders verder op smaak met zout.
- Draai er gehaktballen van of maak er worstjes van door de varkensdarm ermee te vullen. Je kunt ook zonder varkensdarm het gehaktmengsel in worstjesvorm maken en deze vervolgens pocheren of bakken.