Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte zalm hoorntjes met roomamuse of voorgerecht op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de vellen brickdeeg in vieren zodat je 12 driehoeken van brickdeeg hebt. Knip vervolgens 12 even grote driehoeken uit aluminiumfolie.
- Smelt de boter in de magnetron en gebruik een bakkwastje om de vellen brickdeeg vlak voor het oprollen met boter te bestrijken. Rol het brickdeeg om de aluminium cornetjes en leg ze met de naad naar onder op de ovenschaal.
- Bak de hoorntjes in twee rondjes in 10 minuten goudbruin. Trek voorzichtig de aluminium cornetjes eruit en laat de hoorntjes afkoelen.
- Was, droog en hak de dille. Snijd de plakken zalm in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
- Klop de goedgekoelde room met een elektrische mixer stijf. Voeg al kloppend de dille toe.
- Vul de hoorntjes met een theelepeltje room en een beetje uitgelekte zalm. Eindig met een beetje room.