Atjarbiet - zoetzuur van rode biet

Atjarbiet - zoetzuur van rode biet

Smulweb imageSmulweb

Zoetzuur van rode biet, ook wel bekend als Atjarbiet, is een verrassend lekker bijgerecht. De bieten worden gekookt in een combinatie van suiker, kruidnagelen, peper en azijn. Perfect voor bij de warme maaltijd!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Atjarbiet - zoetzuur van rode biet op tafel.

  1. Snijd de bieten in niet te dunne plakjes.
  2. Kook de suiker met het zout, de kruidnagelen en peperkorrels in 3 dl water. Voeg zodra het water kookt de biet toe en breng alles nogmaals aan de kook.
  3. Giet de azijn hierbij en laat nog 3 minuten sudderen.
  4. Laat de bietjes afkoelen in een diepe kom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen