Appelkomkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Appelkomkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Smulweb imageSmulweb

Frisse appelkomkommersalade met een zelfgemaakte dressing van walnoot- of olijfolie, azijn, suiker, zout en peper. Te gebruiken als bijgerecht of uit te breiden tot een maaltijdsalade met gemengde sla of ijsbergsla, gesnipperd sjalotje, pijnboompitten, feta, seizoenfruit, witlof en Provençaalse kruiden. Garneer eventueel met hard gekookt ei.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Appelkomkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade op tafel.

  1. Schil de appel en snijd er rondom plakjes vanaf. Snijd deze plakjes in gelijke blokjes. Schil de komkommer en snijd deze in plakjes en vervolgens ook in blokjes. Vermeng de blokjes appel en komkommer.
  2. Maak van de walnoot- of olijfolie, azijn, suiker, zout en peper een dressing en meng deze door de salade. Breng op smaak.
  3. Voor een maaltijdsalade kan de appel/komkommersalade naar wens worden aangevuld met gemengde sla of ijsbergsla, een fijngesnipperd sjalotje, geroosterde pijnboompitten of sesamzaad, feta of blokjes kaas, seizoenfruit in stukjes, heel fijn gesneden witlof en plakjes banaan, koud gekookte krieltjes en Provençaalse kruiden.
  4. Garneer met partjes hard gekookt ei. Afhankelijk van de toevoegingen, pas de hoeveelheid dressing aan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Maaltijdsalade