Vietnamese loempias

Vietnamese loempias

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een smaakexplosie met deze Vietnamese loempia's! Een heerlijke combinatie van vermicelli, paddenstoelen, gehakt, kastanjes, krabvlees en wortel, gehuld in een krokant jasje van rijstpapier. Serveer met een zoete chilisaus voor de perfecte finishing touch.

45 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Rijst vermicelli
  • 20 g Enoki Paddenstoel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vietnamese loempias op tafel.

  1. Gaar de vermicelli volgens de instructies op het pak. Giet af in een vergiet, spoel koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
  2. Week wood ears en champignons 15 min in warm water, giet af en snij fijn. Meng vermicelli, paddestoelen, gehakt, kastanjes, wortel, krabvlees, ui en ei tot een homogene massa en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling in 18 gelijke delen en rol ze tot een soort worstjes.
  3. Week een vel rijstpapier in lauw water (kwaliteit van het papier en temperatuur van het water bepalen hoe lang), dep het droog en leg in het midden een deel van de vulling. Sla het bovenste deel van het vel over het worstje naar beneden, vouw beide zijkanten naar binnen en rol het worstje op, beginnend bij het dikke deel waar de vulling zit. Plak het laatste stukje rijstvel vast met wat water of eiwit. Maak zo de rest van de loempia's.
  4. Frituur de loempia's enkele minuten in arachideolie van 180°C tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Sauzen