Ouderwets gevuld varkensgebraad

Ouderwets gevuld varkensgebraad

Smulweb imageSmulweb

Met dit oudwets gevulde varkensgebard met een garnituur van gepelde sjalotten, takjes tijm, laurier en rozemarijn heb je een heerlijk gerecht vol smaak. Serveer de saus bij de plakken sappige rosé gebraden varkensgebard voor een echte smaaksensatie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ouderwets gevuld varkensgebraad op tafel.

  1. Hak de helft van de sjalotjes fijn en fruit ze zachtjes in boter. Voeg de fijngesneden knoflook, pijnboompitten, gandaham, tijm, rozemarijn, peterselie, rucola en salie toe en laat zachtjes 10 minuten garen. Laat het dan afkoelen en voeg 1 eetlepel mosterd toe. Breng het goed op smaak met peper en zout.
  2. Leg het vlees op een snijplank en snij het open beginnend bovenaan. Snij met een scherp mes in een schuine hoek naar rechts beneden, maar zorg ervoor dat je geen stuk van het vlees afsnijdt. Leg de "flap" naar rechts. Snij nu een lap van dezelfde dikte, van rechts naar links. Leg deze "flap" naar links. Nu heb je dus een lange rechthoek.
  3. Vouw het vlees terug dicht: eerst de linkerflap, dan de rechterflap eroverheen en bind het vast met keukentouw.
  4. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 4 à 5 minuten.
  5. Leg het vlees in een beboterde braadslee en voeg 5 à 6 gepelde, maar heel gelaten sjalotten toe met eventueel wat takjes tijm, laurier en rozemarijn. Bestrooi alles met peper en zout.
  6. Zet het 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
  7. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie (vlees moet rusten). Giet een bodempje water in de braadslee en roer alles los. Giet het door een zeef in een steelpan (voeg nadien wel de sjalotten toe) en breng het aan de kook. Voeg een theelepel mosterd toe en breng het op smaak met peper en zout en bind het met maizena. Dit is de saus.
  8. Haal het vlees uit de folie en giet de vrijgekomen sappen bij de saus.
  9. Verwijder het touw en snijd het in plakken (het moet een beetje sappig rosé zijn van binnen).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees