Chinese eendenborst uit de wok

Chinese eendenborst uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Chinese eendenborst op een bedje van knapperige wortel, peultjes, bamboescheuten en rijst. Het gerecht is op smaak gebracht met hoisinsaus en citroen. Gegarneerd met krokant gebakken eendenvet. Genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Peultjes
  • 330 g Bamboe scheuten
  • 600 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinese eendenborst uit de wok op tafel.

  1. Kook rijst volgens de pakketinstructies.
  2. Schil wortelen en snijd ze overlangs in dunne plakken van ongeveer 5 cm. Maak peultjes schoon, was ze en snijd ze eventueel in de lengte doormidden. Laat bamboescheuten uitlekken.
  3. Verwijder de vette huid van de eend en snijd deze in smalle repen. Snijd de rest van het vlees in plakjes. Verhit een wok zonder vet. Bak de reepjes eendenvet in de wok knapperig en haal ze uit de wok om op keukenpapier te laten uitlekken.
  4. Bak de plakjes eendenvlees in het overgebleven braadvet ongeveer 2 minuten snel rondom bruin. Haal het uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de wortelreepjes en peultjes in het overgebleven vet ongeveer 5-7 minuten. Voeg bamboescheuten toe en bak nog even mee. Voeg het eendenvlees weer toe. Breng het gerecht op smaak met hoisinsaus en citroensap. Verwarm alles goed door.
  6. Bestrooi het gerecht met de knapperige eendenhuid. Serveer met de gekookte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst