Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Paella met kip en vis op tafel.
- Goed kruiden en ca. 10 minuten (half gaar) koken. Apart zetten.
- Mosselen koken in 1 liter water met wijn, peen, ui en prei. Vocht zeven en apart zetten.
- Inktvis in kleine reepjes snijden en ca. 30 minuten koken in melk.
- Gamba's kruiden en koken in water met peen, uien, bouillonblokje en kruidenbuiltje. 5 minuten koken. Vocht apart zetten.
- Meng het sap van de mosselen en de bouillon van de gamba's tot 1.20 liter bouillon. Verhouding rijst tot bouillon is 1:2 (2x zoveel bouillon als rijst).
- Verwarm olijfolie in een paella-pan. Fruit de uien, voeg de kip, inktvis en knoflook toe en bak alles goudgeel.
- Was de rijst en voeg lepel voor lepel toe aan de pan. Goed roeren en langzaam meeverwarmen. Voeg bouillon en koenjit toe en laat in ca. 20 minuten gaar koken. Voeg cayennepeper en zout toe naar smaak.
- Bak de paprika en tomaten apart en breng op smaak. Voeg samen met gepelde garnalen, chorizo en doperwten toe aan de pan. Roer goed door elkaar en garneer met mosselen en gamba's. Laat nog ongeveer 10 minuten sudderen.
- Afmaken met peterselie en citroenen.