Kelawele (bananenchips uit ghana)

Kelawele (bananenchips uit ghana)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Kelawele, bananenchips uit Ghana. Snijd de kookbananen in vingerdikke plakjes, laat ze een kwartier in zout water liggen. Bak ze daarna in hete olie met chilipepertjes. Bestrooi ze met gemberpoeder en voilà! Je hebt de perfecte snack.

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 kookbanaan

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kelawele (bananenchips uit ghana) op tafel.

  1. Snijd de kookbananen in vingerdikke plakjes en leg ze gedurende 15 minuten in water met zout.
  2. Verhit de olie. Dep de plakjes banaan droog met keukenpapier en leg ze in de hete olie. Voeg hieraan de chilipepertjes toe.
  3. Laat de plakjes banaan en chilipepertjes in circa 3 minuten knapperig worden. Bestrooi ze met gemberpoeder.
  4. Neem de chips uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk