- 30 tl Sichuanpeper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sichuan chili olie op tafel.
- Doe alles behalve de olie in een hittebestendige schaal.
- Verwarm de olie tot tussen de 107°C en 125°C.
- Giet de warme olie over de ingrediënten.
- Gebruik een thermometer om de olie te controleren. Als de temperatuur tussen de 107°C en 125°C is, bruist de olie niet als je deze over de chilivlokken giet (of als je er een stukje brood in gooit). Pas op met de hete olie, deze kan beter iets te heet zijn dan te koud. Bij te koude olie worden de smaken niet opgenomen, bij te hete olie kunnen de ingrediënten verbranden.
- Laat een dag staan om goed op smaak te komen.
- Zeven is niet per se nodig, maar staat wel mooier en eet ook prettiger.
- Bewaar het gerecht bij voorkeur in de koelkast en niet langer dan een paar weken tot maanden. Daarna krijgt het een ranzig smaakje.