Gebakken garnalen met chili-knoflook boter

Gebakken garnalen met chili-knoflook boter

Smulweb imageSmulweb

Gebakken garnalen met chili-knoflook boter. Verantwoordelijk voor een feest op tafel! Ontvelde garnalen in een pittige chili- en knoflookboter met boter, olie, pepers en limoensap. Kook in de oven gedurende 10-12 minuten en serveer met de topjes van de bosuien. Smullen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken garnalen met chili-knoflook boter op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pellen en ontadelen de garnalen, laat de staartjes intact. Spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
  2. Verhit boter en olie in een kleine koekenpan op gematigd vuur tot de boter schuimt en gesmolten is. Voeg knoflook, pepers, limoensap en zout toe. Kook al roerend gedurende 1 minuut. Haal van het vuur.
  3. Rangschik de garnalen in een gelijkmatige laag in een ondiepe ovenschaal. Schenk het hete botermengsel over de garnalen.
  4. Bak de garnalen gedurende 10-12 minuten (eenmaal roeren) in de oven tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Bak ze niet te lang want dan worden ze droog en taai. Garneer met de topjes van de bosuien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel