- 1 tl Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijke aardappelpuree met champignons en spekjes op tafel.
- Schil de aardappels en zet deze op met water en zout naar smaak. Laat 25 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de champignons klein. Bak in een koekenpan met een beetje boter de champignons bruin. Voeg als ze bruin zijn de spekreepjes toe en laat dit al roerend even doorbakken. Voeg peper naar smaak toe.
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn, zet even terug op het vuur en voeg een beetje melk toe met het klontje (room)boter. Verwarm even de melk en haal als de melk warm is het pannetje van het vuur.
- Voeg de knoflookpoeder (naar smaak) en de peterselie toe en stamp dit samen tot een egaal geheel. Voeg af en toe wat melk toe tot er een smeuïg geheel ontstaat. Blijf ook goed kloppen tot het lekker luchtig is.
- Voeg als laatste de champignons en spekjes toe en roer dit met een spatel erdoorheen.