Cassave - zoete aardappelkoekjes

Cassave - zoete aardappelkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Cassave en zoete aardappelen rauw raspen in de keukenmachine, mengen met eieren, meel, kokos en zout. Rozijnen weken in warm water, banaan in blokjes snijden en samen met suiker en kokosmelk op de koekjes serveren. Een tropische traktatie op de camping!

10 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Tapiocameel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cassave - zoete aardappelkoekjes op tafel.

  1. Week de rozijnen in wat warm water.
  2. Rasp de cassave en de zoete aardappelen fijn in de keukenmachine. Voeg de eieren, het (tapioca-)meel, de geraspte kokos en het zout toe.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en doe een schep van het beslag in de pan, zodat er een platte koek ontstaat. Draai het vuur laag en laat de bodem zachtjes gaar worden.
  4. Hak de bananen in kleine blokjes. Bestrooi de koek met de gewelde rozijnen en de banaan. Strooi er een laagje bruine suiker overheen. Voeg een klein scheutje kokosmelk toe.
  5. Klap de koek dubbel en laat de koekjes ongeveer 20 minuten nagaren in een oven van 170 graden Celsius.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken