Chow mein

Chow mein

Smulweb imageSmulweb

Met Shaoxing rijstwijn, oestersaus en gedroogde Chinese champignons krijgt deze chow mein een heerlijk authentieke smaak. Lekker met tofu of varkenshaas, (sesam)olie, shii-takes, sperziebonen, gember, knoflook, Spaanse peper en lente-ui.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chow mein op tafel.

  1. Overgiet 3 gedroogde Chinese champignons met kokendheet water en laat een uurtje weken. Knijp uit en snijd om het steeltje heen in reepjes. Gooi de steeltjes weg en zet de reepjes klaar.
  2. Marineer de tofu (of varkenshaas) in ½ el lichte sojasaus, ½ el oestersaus en ½ el Shaoxing rijstwijn. Roerbak op hoog vuur bruin, maar nog niet helemaal gaar. Schep op een bordje en zet apart. Meng nu ook meteen het woksausje dat later wordt gebruikt: 1 el lichte sojasaus, 1 el Shaoxing rijstwijn en ½ el oestersaus.
  3. Kook volgens gebruiksaanwijzing 150g tarwe noodles, giet af en spoel onder de koude kraan tot ze door en door koud zijn. Besprenkel met een beetje (sesam)olie om plakken te voorkomen en zet apart.
  4. Bak 1 el gehakte knoflook, 1 el gehakte gember, de sperzieboontjes, de in reepjes gesneden shii-takes en ½ el gehakte Spaanse peper zo'n 2 min op gematigd vuur.
  5. Zet het vuur hoog en voeg de noodles toe. Roerbak een minuutje of zo en voeg dan het woksausje toe. Warm goed door.
  6. Voeg roergebakken tofu (of varkensvlees) toe en warm ook door. Proef en voeg sojasaus of zout naar smaak toe. Garneer met ringetjes lente-ui en besprenkel met wat sesamolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels