Gemengde groenten en aardappeltjes uit de braadzak

Gemengde groenten en aardappeltjes uit de braadzak

Smulweb imageSmulweb

Gemengde groenten en aardappeltjes op z'n best, lekker uit de oven. Borstel champignons, snijd courgette in plakken, uien in kwarten. Ontvel en snijd knoflook. Kook aardappels, doe die met andere gesneden groenten in de braadzak. Voeg zout, peper, olijfolie, Italiaanse kruiden en suiker toe. Even schudden en in de oven voor 40 minuten. Vergeet de schaar niet!

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gemengde groenten en aardappeltjes uit de braadzak op tafel.

  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Spoel de aardappelen af, snijd ze doormidden of in vieren, doe in een pan met water en een theelepel zout en kook ze in circa 10 minuten net niet gaar. Doe de aardappels daarna in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  3. Borstel de champignons schoon en snijd in vier kwarten. Spoel courgettes af, dep droog met keukenrolpapier, verwijder beide uiteinden, snijd in plakken van circa 1 centimeter dik en die vervolgens doormidden. Snijd de uien in 4 kwarten, haal de buitenste laag eraf maar laat de onderkant er aan zitten zodat de kwarten niet uit elkaar vallen. Snijd de bovenkant en onderkant van de bol knoflook af, maak alle teentjes los, pel ze en snijd hele grote knoflooktenen even doormidden.
  4. Doe de champignons, courgettes, ui kwarten en knoflooktenen in een braadzak. Doe daarbij de uitgelekte aardappels, 2 theelepels zout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels olijfolie, 3 theelepels Italiaanse kruiden en 3 theelepels suiker.
  5. Maak de braadzak dicht en meng dan alles goed door de inhoud van de zak voorzichtig te schudden en rond te bewegen. Leg de braadzak zo plat mogelijk in een ovenschaal en geef met een schaar aan de onderkant van de braadzak een knipje.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte