Gevulde groenekoolrolletjes op marokkaanse wijze

Gevulde groenekoolrolletjes op marokkaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gevulde groenekoolrolletjes op Marokkaanse wijze. Gehakt, gember, knoflook en couscous als vulling en bedekt met béchamelsaus en geraspte kaas. Even in de oven en smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde groenekoolrolletjes op marokkaanse wijze op tafel.

  1. Breng een grote pan water aan de kook waaraan je een beetje zout hebt toegevoegd. Maak de bladeren los van de groene kool, was ze goed en doe ze in het kokende water
  2. laat drie minuten blancheren (water aan de kook houden). Laat de groene bladeren dan goed uitlekken op keukenpapier of op een theedoek.
  3. Vermeng het gehakt met de overige ingrediënten in een kom. Schep op elk groenekoolblad een schepje van de gehaktvulling, vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol dan op als een sigaar. Braad de rolletjes nu om en om aan in een koekenpan in een beetje boter.
  4. Maak een béchamelsaus: Smelt 30 gram roomboter in een pannetje en roer daar 1 volle eetlepel bloem doorheen. Giet er dan (het liefst met gebruik van een garde) beetje bij beetje 20 cl. koude melk bij, een beetje zout en peper en een vleugje nootmuskaat.
  5. Bedek met de helft van de béchamelsaus de bodem van een vuurvaste schaal. Leg de gevulde groenekoolrolletjes er bovenop. Vermeng de rest van de béchamelsaus met 2 eetlepels geraspte kaas en bedek daar de koolrolletjes mee.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 30 minuten gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees