- 3 Kardemompeultjes
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pittige indiase kipfilet kerrie op tafel.
- Verhit olie in een pan en voeg mosterdzaad en komijnzaad toe. Bak ze tot ze beginnen te springen.
- Voeg kardemom, kruidnagel, pijpkaneel en laurierblad toe.
- Voeg nu de uien met zout toe en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
- Voeg geelwortel toe en bak het geheel nog even door.
- Voeg nu knoflook, gember, groene pepers en kerriebladeren toe en bak het geheel voor een paar minuten tot de rauwe knoflook- en gembersmaak weg is.
- Voeg de tomaten, chilipoeder, korianderpoeder en komijnpoeder toe. Kook gedurende 10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en al het vocht uit de tomaten is verdampt.
- Voeg kip toe en bak de kip goed aan in de masala tot het goed vermengd is met de masala.
- Doe de deksel op de pan en kook de kip zonder vocht toe te voegen tot deze gaar is. Er zal genoeg vocht voor saus vrijkomen.
- Voeg zwarte peper toe en maak het geheel op smaak met zout, indien nodig.
- Garneer met verse korianderbladeren.