Pittige indiase kipfilet kerrie

Pittige indiase kipfilet kerrie

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke pittige Indiase kipfilet kerrie. De kip is mals, en de kruidige masala geeft het gerecht de juiste pep in je mond. Serveer met rijst of naanbrood en geniet van deze heerlijke Indiase maaltijd.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pittige indiase kipfilet kerrie op tafel.

  1. Verhit olie in een pan en voeg mosterdzaad en komijnzaad toe. Bak ze tot ze beginnen te springen.
  2. Voeg kardemom, kruidnagel, pijpkaneel en laurierblad toe.
  3. Voeg nu de uien met zout toe en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg geelwortel toe en bak het geheel nog even door.
  5. Voeg nu knoflook, gember, groene pepers en kerriebladeren toe en bak het geheel voor een paar minuten tot de rauwe knoflook- en gembersmaak weg is.
  6. Voeg de tomaten, chilipoeder, korianderpoeder en komijnpoeder toe. Kook gedurende 10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en al het vocht uit de tomaten is verdampt.
  7. Voeg kip toe en bak de kip goed aan in de masala tot het goed vermengd is met de masala.
  8. Doe de deksel op de pan en kook de kip zonder vocht toe te voegen tot deze gaar is. Er zal genoeg vocht voor saus vrijkomen.
  9. Voeg zwarte peper toe en maak het geheel op smaak met zout, indien nodig.
  10. Garneer met verse korianderbladeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte