- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf indiase paneer maken op tafel.
- Breng melk aan de kook.
- Meng citroensap met water en voeg straalsgewijs toe aan de melk terwijl je het met een spaan roert.
- Zodra de wrongel van de wei gescheiden is (de wei moet helder van kleur zijn), zeef je de wei eraf. Dit doe je door een kaasdoek in een vergiet te leggen en daar het mengsel in te gieten.
- Was de paneer nog in het vergiet onder koud water om de citroensmaak te verwijderen.
- Vouw de 4 punten van de kaasdoek (of schone theedoek die niet met wasmiddel is gewassen).
- Met een draaibeweging draai je dan de paneer stevig aan tot een bol, om zo alle vocht te verwijderen.
- Doe de paneer, dichtgevouwen in de kaasdoek, in een wijde vergiet en leg er een zware pot op om het laatste water te verwijderen. Na een uur is de paneer gereed. Als je het wilt kruimelen, kan dat nu. Wil je het in blokjes snijden, doe het dan onder de pers voor 1,5 tot 2 uur voor gebruik.