Zelf indiase paneer maken

Zelf indiase paneer maken

Smulweb imageSmulweb

Leer om zelf Indiase paneer te maken. Breng de melk aan de kook en voeg citroensap toe, gescheiden van de wei. Zeef de wei eraf, was de paneer en vouw deze in een kaasdoek om al het vocht te verwijderen. Laat het onder een zware pot liggen. Na een uur is de paneer gereed. Geniet van je zelfgemaakte paneer!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelf indiase paneer maken op tafel.

  1. Breng melk aan de kook.
  2. Meng citroensap met water en voeg straalsgewijs toe aan de melk terwijl je het met een spaan roert.
  3. Zodra de wrongel van de wei gescheiden is (de wei moet helder van kleur zijn), zeef je de wei eraf. Dit doe je door een kaasdoek in een vergiet te leggen en daar het mengsel in te gieten.
  4. Was de paneer nog in het vergiet onder koud water om de citroensmaak te verwijderen.
  5. Vouw de 4 punten van de kaasdoek (of schone theedoek die niet met wasmiddel is gewassen).
  6. Met een draaibeweging draai je dan de paneer stevig aan tot een bol, om zo alle vocht te verwijderen.
  7. Doe de paneer, dichtgevouwen in de kaasdoek, in een wijde vergiet en leg er een zware pot op om het laatste water te verwijderen. Na een uur is de paneer gereed. Als je het wilt kruimelen, kan dat nu. Wil je het in blokjes snijden, doe het dan onder de pers voor 1,5 tot 2 uur voor gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees