Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Kruidige kip gemixt met zuurkool, rozijnen en crème fraîche gevouwen in hartig taartdeeg en gebakken tot perfectie. Zuurkool broodjes met romige kip zijn ideaal voor de lunch of het diner.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen op tafel.

  1. Kook de zuurkool even in een pannetje.
  2. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  3. Snij de kip in hele kleine stukjes. Laat de rozijnen wellen in heet water.
  4. Bak de kip in de olijfolie. Bestrooi met kipkruiden. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat even meebakken.
  5. Voeg dan de uitgelekte zuurkool en de crème fraîche toe. Voeg naar smaak kerriepoeder toe. Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
  6. Leg op elk blaadje hartig taart deeg een hoopje zuurkool mix, vouw ze dubbel of met de puntjes naar binnen en bestrijk met het eigeel.
  7. Leg de gevulde deegbroodjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte