Gerookte makreel met horseradish

Gerookte makreel met horseradish

Smulweb imageSmulweb

Gerookte makreel met horseradish en tarwe salade met een frisse smaak van citroen en peterselie. Heerlijk voor bij de lunch of als avondmaal.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gerookte makreel met horseradish op tafel.

  1. Kook 4 eieren zodat ze hardgekookt zijn.
  2. Kook de tarwe in zout water ongeveer 45 minuten totdat het zacht en gezwollen is. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
  3. Doe de tarwe, ui, knoflook en het sap van 1 citroen in een grote kom en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de komkommer, peterselie en de helft van de dille toe en roer opnieuw goed door elkaar.
  5. Voeg nu de partjes hardgekookt ei toe en meng opnieuw alles goed door elkaar.
  6. Meng de horseradish met de mayonnaise, het sap van de tweede citroen, de rest van de dille, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Roer goed door elkaar en sprenkel over de salade.
  7. Voeg als laatste de makreel toe.
eet smakelijk