Garnalenkroketten met citroenmayo

Garnalenkroketten met citroenmayo

Smulweb imageSmulweb

Knapperige garnalenkroketten, omhuld in een laagje paneermeel en geserveerd met citroenmayonaise. Het recept brengt je de perfecte balans tussen romige textuur en pittige smaak. Een heerlijk voorgerecht of snack.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Garnalenkroketten met citroenmayo op tafel.

  1. Maak de ragout: - Week de gelatine in koud water. - Breng 200 ml water met het halve bouillonblokje aan de kook en houd de bouillon warm. - Doe de boter in een steelpannetje en voeg geleidelijk de 60 gram bloem toe. Bak de roux gedurende 3 minuten. - Haal de roux van het vuur en voeg geleidelijk eerst de bouillon en daarna de melk toe. Breng al roerend aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer deze door het mengsel. - Haal de pan van het vuur, voeg de garnalen en de dragon toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat (pas op met het zout, want veel bouillonblokjes zijn al erg zout). Laat het mengsel 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Maak de saus: - Meng de mayonaise met de crème fraîche en het citroensap. - Voeg een eetlepel gehakte peterselie toe (of meer naar wens). - Dek het af en zet in de koelkast.
  3. Maak de kroketten: - Vorm met natte handen kroketten van de garnalenvulling. Wentel de kroketten eerst door de bloem, daarna door het eiwit en ten slotte door het paneermeel. Rol de kroketten tussen twee handen, zodat het kruim goed plakt en de kroket niet uit elkaar valt in de pan. - Rol de kroketten nogmaals door het eiwit en het paneermeel. Laat ze nog 15 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Bak de kroketten: - Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot circa 160 graden (of verhit het vet in de frituurpan tot dezelfde temperatuur). - Bak de kroketten in porties gedurende 4 tot 5 minuten.
eet smakelijk