Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalmtartaar met mierikswortelroom op tafel.
- Schil de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Bedruppel de appel met het citroensap.
- Snijd de gerookte zalm in blokjes. Was de bieslook en snijd hem, op een beetje voor de garnering na, in ringetjes.
- Meng de bieslook met de zalm en de appel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met citroensap.
- Zet de kookring op een bord. Vul de ring met 1/4 van het zalmmengsel en herhaal dit 3 keer.
- Was de sla, laat hem uitlekken en snijd hem eventueel wat kleiner.
- Roer de creme fraiche en de mierikswortel door elkaar, breng op smaak met zout en peper en verdeel de saus om de tartaar.
- Garneer met de sla, wat peper, en de rest van de bieslook.