Zalmtartaar met mierikswortelroom

Zalmtartaar met mierikswortelroom

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze Zalmtartaar met mierikswortelroom. Strak gepresenteerd met appel, gerookte zalm en bieslook. Afgetopt met frisse sla en een cremige saus van creme fraiche en mierikswortel.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalmtartaar met mierikswortelroom op tafel.

  1. Schil de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Bedruppel de appel met het citroensap.
  2. Snijd de gerookte zalm in blokjes. Was de bieslook en snijd hem, op een beetje voor de garnering na, in ringetjes.
  3. Meng de bieslook met de zalm en de appel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met citroensap.
  4. Zet de kookring op een bord. Vul de ring met 1/4 van het zalmmengsel en herhaal dit 3 keer.
  5. Was de sla, laat hem uitlekken en snijd hem eventueel wat kleiner.
  6. Roer de creme fraiche en de mierikswortel door elkaar, breng op smaak met zout en peper en verdeel de saus om de tartaar.
  7. Garneer met de sla, wat peper, en de rest van de bieslook.
eet smakelijk