Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten

Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Breng wat Italiaanse smaak aan tafel met deze kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten. Lekker om te bakken op de camping en vervolgens te gratineren in de oven. Het perfect topping? Een blaadje basilicum!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilets snel om en om lichtbruin. Haal de kalkoen uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  4. Blus het vet in de pan af met een scheutje witte of rode wijn of bouillon van een tablet.
  5. Smeer de kalkoenfilets aan de bovenzijde in met pesto. Leg hierop het plakje mozzarella en wat stukjes gedroogde tomaten.
  6. Leg de kalkoenfilets samen met het vocht in de ovenschaal en zet de schaal plm. 15-20 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella is gesmolten en lichtbruin ziet.
  7. Versier eventueel met een blaadje basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kaas Groente Kalkoen Kalkoenfilet