- 1 tl Moutazijn
- 40 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke De allerlekkerste echt hollandse chili con carn op tafel.
- Week de bonen 1 nacht in koud water.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Snijd het vlees in stukjes. Laat de bonen uitlekken en zet ze op met koud water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Laat daarna de bonen uitlekken.
- Verhit de olie in een vuurvaste schaal en fruit hierin de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak het in ongeveer 8 minuten rondom bruin.
- Voeg de tomatenpuree, tomaten met sap, suiker, azijn, koriander en de uitgelekte bonen toe. Roer goed door.
- Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de schaal en plaats het ongeveer 2 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees en de bonen gaar zijn.
- Garneer met takjes koriander.