Groentesoep a la bartje

Groentesoep a la bartje

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van Drenthe met deze groentesoep a la Bartje, met onder andere bloemkool, prei, en gehaktballen. Door de chilipoeder en tijm heeft de soep een lekkere bite. Perfect voor een koude dag!

45 min bereiden

soep

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groentesoep a la bartje op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de ui grof. Snij de (winter-)wortel in stukjes. Snij de prei en de bosuitjes in ringen. Snipper de rode peper en de knoflook zeer fijn. Voeg zout en peper naar smaak aan het gehakt toe, rol hier van met vochtige handen kleine balletjes.
  2. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui op laag vuur glazig. Voeg de knoflook en de rode peper toe, bak nog even rustig door.
  3. Schep de blokjes wortel, prei, bloemkool en bosui erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij.
  4. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
  5. Voeg de gehaktballetjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep