Gevulde ananas

Gevulde ananas

Smulweb imageSmulweb

Proef de zon! Deze gevulde ananas is perfect voor een zwoele zomeravond met vrienden en familie. Een heerlijk en exotisch gerecht met kerriekip, papaya en zoutzure saus in een uitgeholde ananas. Geniet van de kleurrijke en zoete smaken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Papaya

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde ananas op tafel.

  1. Zet het water op voor de rijst. Snijd de ananas in de lengte door in twee gelijke helften en maak in beide helften in de lengte 3 diepe inkepingen. Vervolgens in de breedte nogmaals 3 of 4 diepe inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen. Doe de blokjes in een schaaltje in de koelkast tot gebruik. Schraap met een lepel het overige pulp eruit tot je een mooi uitgeholde ananas krijgt.
  2. Marineer de kip met de kerriepoeder en evt. met wat zout en peper. Bak deze op hoog vuur snel gaar.
  3. Kook intussen de rijst. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak deze ook mee met de kip. Voeg de pot zoutzure saus toe en laat het goed warm worden. Voeg vervolgens de rozijntjes en cashewnoten toe en op het laatste moment de stukjes papaya en ananas. Zet het vuur uit.
  4. Schep beide ananashelften voor driekwart vol met de rijst en schep vervolgens het kipmengsel over de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas