Cheesecake met banaan en toffeesaus

Cheesecake met banaan en toffeesaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke cheesecake met banaan en toffeesaus. Verwen jezelf met deze smaakvolle traktatie! Serveer met plakjes banaan en giet er de chocoladetoffeesaus over.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 140 g Kandijkoek
  • 150 g Toblerone

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cheesecake met banaan en toffeesaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verkruimel de koekjes, meng er gesmolten boter door, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Schuif de bodem in de oven op 180°C en bak gedurende 10 minuten.
  3. Prak 3 bananen met 1 eetlepel citroensap, voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en klop krachtig tot een stevig mengsel gevormd is. Schenk het mengsel over de bodem en bak gedurende 1 uur in de oven op 140°C.
  4. Smelt voor de saus een paar stukken Toblerone-chocolade (of een andere toffee chocoladereep) in een pannetje op heel zacht vuur. Roer flink. Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen en meng er dan een potje bio vanille-yoghurt doorheen.
  5. Snij de rest van de bananen in plakjes en haal ze door het overige citroensap. Serveer de plakjes banaan bovenop de taart en giet de chocoladetoffeesaus er overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Banaan Cheesecake