Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten

Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten

Smulweb imageSmulweb

Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten. Een klassieker die je gewoon een keer geproefd moet hebben. Laat het vlees in boter met uien 3 uur heerlijk zacht stoven. Serveer de stoverij met zelfgemaakte frieten van Doré aardappelen. Bak ze goudbruin en serveer met een lik mayonaise.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten op tafel.

  1. Snijd de uien. Snijd het vlees in niet te kleine stukken (4 cm) en bak de uien aan in boter.
  2. Doe de bloem in een plastic zak, doe het vlees erbij en schud tot elk stukje vlees bedekt is met bloem.
  3. Laat het vlees 2 minuten met de uien meebakken. Voeg bier en bouillon toe tot het vlees onderstaat. Voeg de kruiden en zout en peper toe. Voeg de eetlepel azijn toe. Roer het geheel en leg de boterham besmeerd met mosterd erop. Laat dan op heel zacht vuur (af en toe roeren) heel zacht stoven. Duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk van het vlees. Proef tussentijds.
  4. Snijd de frieten in niet te dunne staafjes (1 cm). Droog ze goed af, zodat ze niet meer aan elkaar kleven. Bak ze 4 minuten voor in vet van 140 graden. Schud ze goed op en laat uitlekken en iets afkoelen. Verhoog het vet naar 170 graden en bak ze nogmaals in 4 minuten goudbruin. Strooi zout erover en serveer met een lik mayonaise.
  5. Belangrijk is dat je `Doré` aardappelen koopt. Tweede keus is `Frieslander`. `Agria` wordt vaak aanbevolen, maar waar kun je ze kopen? Één keer lagen ze bij GAIA
  6. later nooit meer gezien. Het resultaat viel overigens niet ongunstig uit voor Doré!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet