Garides saganaki

Garides saganaki

Smulweb imageSmulweb

Geniet van Griekse smaken met deze heerlijke Garides saganaki. Garnalen in een tomatensaus met feta. Gebruik de oven en ervaar de smaak van de echte Griekse keuken.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Garides saganaki op tafel.

  1. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
  2. Hak de tomaten fijn.
  3. Hak de uien fijn.
  4. Hak de kruiden fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  6. Maak de olijfolie warm en bak de uien en de knoflook glazig.
  7. Doe de gehakte tomaten en kruiden erbij en laat dit even op hoog vuur doorkoken.
  8. Blus het geheel met een scheut Ouzo.
  9. Voeg suiker, kaneel, tomatenpuree en cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper.
  10. Laat alles 20 minuten op laag vuur inkoken.
  11. Voeg de helft van de verbrokkelde feta toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  12. Verdeel de garnalen over ovenschalen en schenk de saus erover.
  13. Verbrokkel de rest van de feta over de schalen en plaats ze voor 10 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen