- 100 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Perentaart op tafel.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in achten. Doe ze in een kom met een scheut "34", schep om en laat staan tot ze op de taart moeten. Schep af en toe nog een paar keer om.
- Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Klop de vloeibare margarine met de basterdsuiker met de mixer tot het wit en schuimig is. Voeg het eerste ei toe en mix het. Voeg het tweede ei toe en mix het nog een keer. Zeef het bakmeel erboven en voeg de sinaasappelrasp en sap toe. Roer door en mix nog even goed.
- Doe het beslag in de vorm. Duw de perenpartjes, met de brede bolle kant boven, naast elkaar cirkelvormig in het deeg, zodat het hele oppervlak is bedekt. Bestrooi eventueel licht met kristalsuiker en kaneel. Strooi er tot slot 2 handjesvol amandelschaafsel over.
- Bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven tot hij lichtbruin is en het deeg tussen de perenkieren door gerezen is en de partjes gedeeltelijk heeft bedekt.
- Laat 5 minuten op een rooster afkoelen en verwijder vervolgens de rand van de vorm. Laat de taart verder afkoelen.