Pastechis cu galinha (kip)

Pastechis cu galinha (kip)

Smulweb imageSmulweb

Deze Antilliaanse pastechi cu galinha (kip) is overheerlijk. Met een knapperige korst gevuld met kip, pruimen en rozijnen en op smaak gebracht met hot sauce. Een lekkernij die perfect is voor iedere gelegenheid!

45 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 270 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pastechis cu galinha (kip) op tafel.

  1. Maak het deeg alvast van te voren.
  2. Meng de bloem, het vet, het zout, de suiker en de bakpoeder tot een kruimelige massa.
  3. Voeg het ei en zoveel koud water toe tot er een vast deeg ontstaat. Zet het deeg op een koele plaats afgedekt weg.
  4. Wrijf het vlees of vis in met peper.
  5. Verhit de olie en bak het vlees aan beide kanten.
  6. Maak de knoflook, ui, tomaat en paprika schoon en voeg toe. Bak dit mee tot het vlees gaar is.
  7. Voeg kappertjes, piccalilly, pruimen en rozijnen toe. Breng het mengsel met hot sauce en kruiden op smaak.
  8. Verdeel het deeg in 6-7 bolletjes. Rol deze uit (tussen vetvrij papier) en leg in het midden van ieder rondje een lepel van het vulsel.
  9. Bestrijk de randen met water en vouw het deeglapje dubbel.
  10. Druk de randen aan en vouw ze om.
  11. Bak de pastechi in de olie lichtbruin en laat ze uitlekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte