Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Smulweb imageSmulweb

Geef je boterham, toastjes of kaasplankje extra smaak met deze heerlijke geroosterde knoflook uienjam. Zacht, zoet en hartig van smaak. Ideaal voor op broodjes hamburger, bij pittige kazen of bij gegrild vlees. Probeer het nu uit!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geroosterde knoflook uienjam op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de top van de bollen knoflook af en bedruppel ze met een theelepel olijfolie. Wikkel de bollen knoflook vervolgens in folie en zet ze ongeveer een uur in de oven.
  2. Snijd de ui in tweeën en snijd hier dan weer mooie ringen van een halve centimeter van.
  3. Neem een pan en fruit hier de uien in met wat boter met het deksel op de pan. Het duurt ongeveer 15 minuten tot de uien mooi zacht en doorzichtig zijn. Roer wel af en toe zodat de uien gelijk verwarmd worden.
  4. Voeg dan de witte en bruine suiker toe, roer even door en verwarm de uien weer op gemiddeld vuur tot de uien goudbruin zijn. Zo’n 20 tot 30 minuten.
  5. Voeg dan een 1/4 kop water toe en laat het geheel weer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg dan de balsamico azijn toe en de knoflook. (Laat de knoflook uit de oven afkoelen en knijp de knoflookpasta uit de velletjes). Laat weer 10 minuten koken.
  7. Laat het geheel afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden