Pittige witlof van femmy

Pittige witlof van femmy

Smulweb imageSmulweb

Pittige witlof van Femmy met sappig tartaargrond en gegratineerde kaas. Witlof wordt beetgaar gekookt en vervolgens in de oven gegratineerd met gehakt, ui, knoflook, sambal en ketjap tot perfectie afgedekt met een knapperige gouden laag. Een heerlijk avondmaal!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige witlof van femmy op tafel.

  1. Was de witlof en snijd aan de onderkant een plakje af. Halveer grote stronken eventueel in de lengte. Snijd ui en knoflook fijn.
  2. Kook de witlof beetgaar in water met zout (ongeveer 10-15 minuten) en laat deze goed uitlekken door middel van een vergiet (eventueel uitdrukken).
  3. Bak het tartaar of rundergehakt rul en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Voeg sambal en ketjap toe naar smaak.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gehaktmassa op de bodem van een ovenschaal en leg daarop de goed uitgelekte witlof. Strooi de kaas eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal gedurende 20-30 minuten in het midden van de warme oven totdat de kaas een mooie goudbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof