Champignonsoep

Champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Zin in een warme soep vol smaak? Deze champignonsoep met sjalotjes en tuinkruiden is een fantastisch voorgerecht. De toevoeging van nootmuskaat en room maken het helemaal af. Perfect voor een regenachtige dag!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Champignonsoep op tafel.

  1. Smelt de boter in de pan en fruit de sjalotjes in 3 minuten glazig. Voeg de champignons toe, bak ze 3 minuten mee en schep af en toe om.
  2. Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook. Laat de soep gedurende 5 minuten zachtjes koken.
  3. Roer de maizena met 2 eetlepels koud water tot een glad papje, schenk het al roerende bij de soep en laat deze al roerende binden.
  4. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Roer de room erdoor en strooi de gehakte tuinkruiden erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep