Stamppotje van koolraap met andijvie spek en champignons

Stamppotje van koolraap met andijvie spek en champignons

Smulweb imageSmulweb

Stamppotje van koolraap met andijvie spek en champignons, stamp aardappel en koolraap fijn met melk en meng met andijvie-speksaus met ui en champignons. Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en mosterd. Een gezellig Hollands stampje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stamppotje van koolraap met andijvie spek en champignons op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee.
  4. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  5. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Kool Andijvie Paddenstoelen Koolraap Speklap Champignons