- 15 g Worcestersaus
- 4 el Water
- 2 g Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofpot uit brunswick op tafel.
- Wrijf de stukken kip in met zout en paprikapoeder.
- Verhit de olijfolie en boter in een ovenvaste braadpan of een grote hapjespan. Braad de stukken kip in 15 minuten op middelhoog vuur goudbruin
- keer ze af en toe om. Schep de kip met schuimspaan op een bord.
- Bak op laag vuur de uien en paprika's in 5 minuten zacht
- roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes, wijn, bouillon, worcestersaus, tabasco en peterselie toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Voeg de kip toe en laat het gerecht afgedekt 30 minuten sudderen
- roer af en toe.
- Voeg de maïs en limabonen toe, zet het deksel schuin op de pan en laat het geheel nog 30 minuten sudderen.
- Roer in een kommetje bloem en water tot een papje. Roer er een soeplepel warm kookvocht door en roer daarna het warme papje door de stoofpot.
- Laat de pan nog 5 minuten op het vuur staan en roer regelmatig.