Stoofpot uit brunswick

Stoofpot uit brunswick

Smulweb imageSmulweb

Deze stoofpot uit Brunswick met kip, paprika's, mais en limabonen maak je in een ovenvaste braadpan of hapjespan. Gesudderd in tomatenblokjes, bouillon en wijn. De bloem/water-papje zorgt voor binding van de saus. Lekker met brood!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Worcestersaus
  • 4 el Water
  • 2 g Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofpot uit brunswick op tafel.

  1. Wrijf de stukken kip in met zout en paprikapoeder.
  2. Verhit de olijfolie en boter in een ovenvaste braadpan of een grote hapjespan. Braad de stukken kip in 15 minuten op middelhoog vuur goudbruin
  3. keer ze af en toe om. Schep de kip met schuimspaan op een bord.
  4. Bak op laag vuur de uien en paprika's in 5 minuten zacht
  5. roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes, wijn, bouillon, worcestersaus, tabasco en peterselie toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  6. Voeg de kip toe en laat het gerecht afgedekt 30 minuten sudderen
  7. roer af en toe.
  8. Voeg de maïs en limabonen toe, zet het deksel schuin op de pan en laat het geheel nog 30 minuten sudderen.
  9. Roer in een kommetje bloem en water tot een papje. Roer er een soeplepel warm kookvocht door en roer daarna het warme papje door de stoofpot.
  10. Laat de pan nog 5 minuten op het vuur staan en roer regelmatig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje