Kruidenmengsel (lemper)

Kruidenmengsel (lemper)

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de Indonesische lekkernij lemper: plakkerige rijst gevuld met kip en kruidenmengsel. Ingrediënten als citroengras en limoenblad, maken dit recept een favoriet.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper
  • 1 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidenmengsel (lemper) op tafel.

  1. Scheur 16 velletjes magnetronfolie van 20x20.
  2. Bak de kip met kruiden naar smaak. Meng alle kruiden van het kruidenmengsel in een kom en roerbak op hoog vuur kort (3-5 minuten). Laat het afkoelen. Voeg bruine suiker toe naar smaak.
  3. Kook 300-350 gram kleeftijst met een scheut kokosmelk en zout. Goed roeren en af laten koelen (platdrukken op grote platte plaat).
  4. Snij de kip fijn en voeg het toe aan het kruidenmengsel.
  5. Maak je handen nat en pak een handvol rijst. Druk de rijst plat op folie en vul met het mengsel. Draai er een rolletje van en leg in de vriezer.
  6. Voor gebruik in de magnetron: verhit de lemper gedurende 2 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst