- 1.5 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pepesan op zijn peters op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Maak de makreel schoon en verwijder de graten. Leg de makreel in stukken in een schaal of op een bord.
- Maak de kemirinoten en de rode peper fijn in een keukenmachine, staafmixer of vijzel. Snijd de ui in halve ringen. Bak de boemboe aan in boter in een koekenpan en voeg vervolgens de ui toe. Bak de ui glazig en voeg dan de uitgeperste knoflook, laospoeder, koriander, sambal oelek, trassi, gemixte kemirinoten en rode peper, en de tomatenpuree toe. Bak dit even mee (niet te heet).
- Voeg citroensap toe en verkruimel de santen erboven. Voeg de koffiemelk of kookroom toe en laat het geheel even pruttelen.
- Verdeel de helft van het uimengsel over het midden van 2 à 3 grote stukken aluminiumfolie. Leg de makreelfilets erop en schep de rest van het uimengsel erover. Vouw de aluminiumfolie als pakketjes dicht.
- Leg de pakketjes circa 1 ½ uur in het midden van de oven en laat de makreel zachtjes warm worden.