Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Frites met azijn en zout op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in friet formaat. Doe de friet in een grote kom gezouten water met twee eetlepels azijn en laat 1 tot 3 uur staan. Giet af in een vergiet en laat uitlekken op keukenpapier.
- Vul de pan voor de helft met olie en laat op gemiddeld vuur heet worden. Check met een druppeltje water of de olie heet genoeg is. Laat het niet oververhitten! Je kunt ook een frituurpan (is veiliger) gebruiken op 180 graden, maar door de azijn kun je daarna beter de olie niet meer gebruiken voor andere dingen.
- Bak de friet in kleine porties 6 tot 8 minuten per portie tot ze bijna gaar zijn maar nog steeds bleek van kleur. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de friet goed afkoelen. Het liefst 2 uur.
- Verhit de olie opnieuw en bak de friet wederom in kleine porties ca. 2 minuten per portie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe alle frietjes in een kom en schud om met 4 theelepels azijn en zout naar smaak.