Membrillo

Membrillo

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Spaans nagerecht van gekookte peren met suiker. De moes wordt gebakken tot er een stevige, zoete substantie ontstaat, membrillo genoemd. Serveer deze lekker zoete traktatie met kaas.

120 min bereiden

borrel

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Membrillo op tafel.

  1. Was het dons van de peren af en snijd ze in kwarten of kleiner, verwijder de klokhuizen.
  2. Bekleed een glazen schaal met bakpapier.
  3. Kook de peren gaar in een laagje water, in 45 minuten, met de deksel op de pan. Giet af en bewaar eventueel het vocht om later siroop van te maken.
  4. Roer de peren door een roerzeef met een fijne schijf. Weeg de moes en doe terug in de pan. Voeg suiker toe gelijk aan de helft van het gewicht van de moes.
  5. Breng dit aan de kook en blijf roeren tot het meeste vocht verdampt is. Pas op voor hete spatten. Zet het vuur laag en blijf net zo lang roeren tot de massa niet meer terugvloeit. Omscheppen met de spatel werkt nu beter dan de lepel.
  6. Probeer een beetje op een schoteltje te laten afkoelen: het mag niet meer plakken en moet goed stijf worden.
  7. Stort de massa in de schaal en laat helemaal afkoelen. Snijd mooie repen of blokjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit