- 2 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Balsamico-kip met knoflookcouscous op tafel.
- Doe de kipfilets in een ondiepe schaal en giet er de balsamico-azijn en kippenbouillon over en doe er suiker en knoflook bij. Laat aan elke kant 10 minuten marineren.
- Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon op. Sluit af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of totdat alle vocht geabsorbeerd is.
- Verhit de boter in een koekenpan op halfhoog tot laag vuur. Doe de knoflook en de tijm erin en bak 3 minuten totdat de knoflook zacht is maar nog niet bruin. Doe de couscous in de pan en bak al roerende nog 2 minuten.
- Verwarm voor de kip een koekenpan met olie op halfhoog vuur. Haal de kip uit de marinade, doe hem in de pan en bak 3 à 4 minuten per kant. Giet de marinade in de pan en kook de kip nog 1 minuut aan elke kant of totdat de kip door en door gaar is en de marinade ingedikt is.