Balsamico-kip met knoflookcouscous

Balsamico-kip met knoflookcouscous

Smulweb imageSmulweb

Proef de zomer met deze heerlijke balsamico-kip met knoflookcouscous. De kip is gemarineerd in balsamico-azijn en kippenbouillon en daarna gebakken tot perfectie. Serveer met knoflook-couscous en een glimlach.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Balsamico-kip met knoflookcouscous op tafel.

  1. Doe de kipfilets in een ondiepe schaal en giet er de balsamico-azijn en kippenbouillon over en doe er suiker en knoflook bij. Laat aan elke kant 10 minuten marineren.
  2. Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon op. Sluit af met plasticfolie en laat 5 minuten staan of totdat alle vocht geabsorbeerd is.
  3. Verhit de boter in een koekenpan op halfhoog tot laag vuur. Doe de knoflook en de tijm erin en bak 3 minuten totdat de knoflook zacht is maar nog niet bruin. Doe de couscous in de pan en bak al roerende nog 2 minuten.
  4. Verwarm voor de kip een koekenpan met olie op halfhoog vuur. Haal de kip uit de marinade, doe hem in de pan en bak 3 à 4 minuten per kant. Giet de marinade in de pan en kook de kip nog 1 minuut aan elke kant of totdat de kip door en door gaar is en de marinade ingedikt is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Graan Gevogelte Couscous