- 450 g Runderschenkel
- 350 g Tomato frito
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige tomatensoep van verse tomaten op tafel.
- Zet een schenkel in 1,5 liter water op en laat het enkele uren tot een hele nacht heel zachtjes trekken.
- Haal de schenkel uit de bouillon.
- Ontvel de tomaten en snijd deze grof samen met de gesneden ui in 25 gram roomboter. Smoor dit geheel.
- Laat 75 gram roomboter smelten en voeg in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel totdat het een gladde massa is. Laat het daarna in 10 minuten zachtjes, onder af en toe roeren, gaar worden.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan het bloemmengsel tot er een stevige soep ontstaat. Voeg de tomaten en uien toe en mix alles goed tot een gebonden soep.
- Snijd het vlees van de schenkel klein en kruid het gehakt of tartaar met zout, peper en knoflookpoeder. Maak er balletjes van. Voeg alles toe aan de soep en laat het geheel langzaam opwarmen.