Chocolademousse

Chocolademousse

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk dessert met onze chocolademousse. Smelt de chocolade en klop het eiwit en de slagroom op. Voeg alles samen en zet voor minstens 3 uur in de koelkast. Serveer in mooie glazen.

10 min bereiden

dessert

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocolademousse op tafel.

  1. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt deze in een bakje in de magnetron, ongeveer 1 minuut 40 op 600 Watt. Smelten au bain marie kan ook, blijf het dan goed roeren zodat de chocolade niet verbrandt.
  2. Scheid een ei en doe het eiwit in een vetvrije bak. Klop het eiwit met een mixer tot het zeer stijf is en er pieken in blijven staan. Voeg langzaam zout en suiker toe, liefst met een eetlepel per keer. Blijf kloppen op lage snelheid tot alle suiker is opgenomen en zet de mixer daarna nog even op een hoge stand en klop nog een minuutje door.
  3. Klop de slagroom in een andere bak op. Voeg eventueel likeur toe vlak voordat de slagroom stijf is geslagen. Schep voorzichtig de slagroom bij het eiwit en roer met een lepel tot het gemengd is. Voeg vervolgens de chocolade toe en roer nogmaals voorzichtig om tot de chocolademousse een egale kleur heeft gekregen.
  4. Schenk de chocolademousse uit in 2 mooie glazen en zet minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de chocolademousse goed uithardt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts