Een basis gekookte zuurkool recept

Een basis gekookte zuurkool recept

Smulweb imageSmulweb

Een echte Hollandse klassieker, gekookte zuurkool met peperkorrels, jeneverbessen, laurierblad, witte wijn en nootmuskaat. Serveer warm en geniet van de zure smaak en zachte textuur van de zuurkool.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Een basis gekookte zuurkool recept op tafel.

  1. Fruit ui en knoflook aan tot glazig.
  2. Voeg uitgepluisde zuurkool, gestoten peperkorrels, jeneverbessen en laurierblad bij het uienmengsel.
  3. Kook de zuurkool in weinig water gedurende 10-15 minuten, tot het beetgaar is.
  4. Giet het vocht af en kook de zuurkool met witte wijn verder gedurende 5 minuten.
  5. Rasp een beetje nootmuskaat eroverheen.
  6. Serveer warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool