Sinaasappelmousse

Sinaasappelmousse

Smulweb imageSmulweb

Zoetzure sinaasappelmousse vol van smaak, dit moet je echt proeven! Mousse gemaakt van sinaasappel, yoghurt en slagroom. Op smaak gebracht met heerlijke geraspte sinaasappelschil. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappelmousse op tafel.

  1. Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil eraf en houd apart. Schil het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  3. Breng het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook. Los de suiker op en neem de pan van het vuur.
  4. Los de goed uitgeknepen gelatine al roerende in het warme sap op. Klop de slagroom lobbig. Voeg de yoghurt met de rasp aan het sap toe en spatel er luchtig de slagroom door.
  5. Laat de sinaasappelmousse in de koelkast 3 uur opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts