Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Bourgondische kalkoenbout(drumstick) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de uien, paprika en de champignons grof.
- Doe de drumsticks in de braadslee met de boter en zet deze in de voorverwarmde oven (200 gr) voor ong. 20 min., met het spek.
- Haal de braadslee uit de oven en doe de gesneden uien, paprika, champignons, knoflook, rozemarijn, tijm en laurier erbij. Voeg peper en zout toe.
- Giet hier de witte wijn op, tot de drumsticks voor 3/4 onderstaan en neem zelf een glas van wat er overblijft.
- Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet deze terug in de oven voor ong. 1,5 uur.
- Haal de braadslee uit de oven en prik in de kalkoen. De kalkoen moet zacht zijn.
- Haal de drumsticks eruit en leg ze op een warme plek.
- Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en haal de laurierblaadjes uit het braadvocht.
- Doe het braadvocht vervolgens in een steelpan/kom.
- Giet de room (hoeveelheid naar keuze) erbij en blend dit met de staafmixer tot een homogene saus.