Bourgondische kalkoenbout(drumstick)

Bourgondische kalkoenbout(drumstick)

Smulweb imageSmulweb

Bijzondere smaken uit de Bourgogne zijn te vinden in dit gerecht. Heerlijke drumsticks omhult en gegaard in een rijke mix van ui, champignon, paprika, knoflook en rozemarijn met wijn en bacon. Maak af met een saus van room en kruiden.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Bourgondische kalkoenbout(drumstick) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de uien, paprika en de champignons grof.
  3. Doe de drumsticks in de braadslee met de boter en zet deze in de voorverwarmde oven (200 gr) voor ong. 20 min., met het spek.
  4. Haal de braadslee uit de oven en doe de gesneden uien, paprika, champignons, knoflook, rozemarijn, tijm en laurier erbij. Voeg peper en zout toe.
  5. Giet hier de witte wijn op, tot de drumsticks voor 3/4 onderstaan en neem zelf een glas van wat er overblijft.
  6. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet deze terug in de oven voor ong. 1,5 uur.
  7. Haal de braadslee uit de oven en prik in de kalkoen. De kalkoen moet zacht zijn.
  8. Haal de drumsticks eruit en leg ze op een warme plek.
  9. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en haal de laurierblaadjes uit het braadvocht.
  10. Doe het braadvocht vervolgens in een steelpan/kom.
  11. Giet de room (hoeveelheid naar keuze) erbij en blend dit met de staafmixer tot een homogene saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen